Maak een afspraak voor, wespenbestrijding

Als u contact opneemt is het van belang om het volgende te weten:
• Waar komen de wespen vandaan?
• Ziet u een duidelijke in- en uitvliegopening?
• Hoe hoog zit de vliegopening?

Quincy Hogerhuis

Q-Works de plaagdierbeheerser

Wespen
professionele bestrijding

We helpen u graag verder met vakkundige wespenbestrijding en verwijderen. Vaak is een eenmalige behandeling voor 100% effectief om de activiteit in een wespennest te stoppen. In een korte tijd stopt de overlast en kunt u het wespennest veilig weghalen. We begrijpen dat u direct actie wenst. Onze wespenbestrijders zijn verspreid over het hele land en hebben korte aanrijtijden. We werken tegen voordelige tarieven.
Wespennest € 90,- inclusief BTW 
Extra wespennest € 50,-inclusief BTW 

Soorten wespen

Limonadewesp

De limonadewesp is de ‘ normale wesp’ en komt het meest voor. De wespen komen in de zomermaanden op zoetigheid af en zorgen voor de meeste overlast in augustus.

Graafwespen

Graafwespen maken hun nest vaak in de grond. De wespen kunnen niet steken en vormen dan ook geen direct gevaar

Hoornaar

Hoornaars zijn over het algemeen niet agressief, maar kunnen wel pijnlijke steken uitdelen. We gaan alleen over op bestrijding wanneer er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Bijen

Bijen zijn beschermd en nuttige dieren voor de natuur. Bestrijding mag alleen bij gevaarlijke situaties en overlast. beste kunt u contact opnemen met een lokale imker.

Zijn wespen gevaarlijk?

Wespen zijn levensgevaarlijk als ze massaal aanvallen. Dit gebeurt alleen als je het wespennest bedreigt. Maar als je gestoken wordt in je mond, keel of hals kan één wespensteek al gevaarlijk zijn. Mensen met een allergie voor wespengif moeten altijd voorzichtig zijn. Zonder medicatie of medische behandeling kunnen zij door een wespensteek in shock raken en zelfs overlijden. Laat wespen daarom altijd met rust en laat het bestrijden over aan een professional.

Let op! Soms lees je op internet verschillende methoden om wespen te bestrijden. Naast enkele doe-het-zelfmiddelen die wij hebben gegeven, raden we alle andere methoden af. Ga dus geen nest verbranden, probeer het niet te verdrinken en maak ook de ingang van het wespennest niet dicht. Als je dat doet, zijn wespen zeer gevaarlijk.

Het lijkt misschien een simpele vraag, maar het antwoord is ingewikkelder dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat het aantal keer dat een wesp kan steken afhankelijk is van het soort wesp en de omstandigheden waarin hij zich bevindt? In het algemeen kunnen wespen meerdere keren steken, maar sommige soorten zijn agressiever dan andere en zullen eerder meerdere keren steken. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn als je in de buurt van wespen komt en om wespensteken te vermijden wanneer dat mogelijk is.

In tegenstelling tot bijen, kan een wesp kan zo vaak steken als ze wil. Wespen hebben namelijk een gladde angel die niet in de huid van het slachtoffer blijft zitten.

Je kunt op verschillende plekken een wespennest vinden. Meestal is het een plek waar het nest beschermd is tegen regen en wind. Denk hierbij aan een schoorsteen, een dichtbegroeide heg of onder een dakgoot. Ook kom je een nest soms binnen tegen: in een schuur, op zolder en zelfs in de spouwmuur.

Wespen bestrijden doe je als wespen voor gevaarlijke situaties zorgen. Bijvoorbeeld wanneer ze zich vlakbij een speelplaats of woning bevinden. Het beste is om dan direct een professionele wespenbestrijder in te schakelen die het nest veilig en snel voor je kan verwijderen. Als je toch besluit om de wespen zelf te bestrijden, doe dit dan altijd op momenten wanneer de wespen zich minder actief bewegen. ’s Morgens vroeg of ’s avonds laat zijn daarom het meest geschikt. De wespen zijn dan namelijk allemaal slaperig  en zijn minder snel geneigd om zich agressief te gedragen.

Een inactief wespennest kun je gewoon laten zitten. Maar een nest vol met wespen laat je het beste altijd weghalen. Het wordt namelijk elke dag groter, totdat er wel duizenden wespen in het nest zitten. Dit leidt altijd tot ernstige overlast.

Last van Bijen ?

Bijen zijn belangrijke diertjes

Bijen zijn een beschermde diersoort. En mogen daarom niet bestreden worden. Neem hiervoor géén contact op met Q-Works, maar wel met een lokale imker. Deze zal in veel gevallen bij u langs kunnen komen om de bijen mee te nemen.

NEDERLANDSE BIJENHOUDERSVERENIGING

Lokale Verenigingen

to top