Wanneer moet je de hoornaar bestrijden?

Hoornaars bestrijden gebeurt alleen als een nest zich op een plek bevindt waar het een gevaar vormt voor mensen en dieren. Er moet ook duidelijk sprake zijn van overlast. Is er al iemand gestoken of wil je dit juist voorkomen? Hoe sneller je een deskundige bestrijder inschakelt, hoe eerder de plaag verdwijnt. Sommige mensen grijpen echter naar eigen middelen om af te rekenen met hoornaars, maar dat is nooit een goed idee, want honderden boze hoornaars kunnen je levensgevaarlijk verwonden.

Let op: een uitzondering geldt hier de Aziatische hoornaar: die moet altijd en onder alle omstandigheden bestreden worden!

Professionele bestrijding van de hoornaar

Hoornaars zijn voornamelijk te vinden in bossen en parken, maar komen soms ook voor in een spouwmuur, zolder of garage. Als u de grote wesp en haar volk onder uw eigen dak aantreft, is het raadzaam om een professional in te schakelen. De professional zal dan zo snel mogelijk de volgende taken uitvoeren.

  1. Hij gaat eerst na welke soort hoornaar het betreft en of het nest goed bereikbaar is.
  2. Na inspectie bespreekt de expert met je wat hij gaat doen. Zijn het geen hoornaars, maar bijen? Dan kan hij niets voor je betekenen, want bijen zijn beschermd.
  3. Hangt het nest hoog? Een ladder of hoogwerker regelen is dan noodzakelijk.
  4. De expert heeft al het materiaal al bij zich. Hij trekt beschermende kleding aan en zorgt ervoor dat de poederspuit gereed is.
  5. Met de spuit ‘injecteert’ de expert een giftig poeder in het hoornaarsnest. Het poeder verspreidt zich onder de hoornaars en die sterven alle binnen enkele dagen.

Bestrijding van hoornaars gaat relatief snel en je bent in een mum van tijd van het hele nest af. Om hoeveel hoornaars het eigenlijk gaat? Dat verschilt per nest. Daarin zitten maximaal 1000 hoornaars.

tarieven

Binnen 24 uur nadat u een hoornaar nest heeft ontdekt zijn wij bij u.

Het belangrijk om snel en veilig actie te ondernemen. Hoornaars kunnen agressief worden als hun nest wordt bedreigd en kunnen pijnlijke steken uitdelen. Het is daarom raadzaam om professionele hulp in te schakelen, zoals een gespecialiseerd plaagdierbestrijdingsbedrijf, om het nest op een veilige manier te verwijderen. Zij hebben de juiste kennis en apparatuur om dit op een effectieve en veilige manier te doen. Probeer het nest niet zelf te verwijderen, aangezien dit gevaarlijk kan zijn. 

Verschilende hoornaars

Soorten Hoornaars

AZIATISCHE HOORNAAR
Vespa crabro
verschillen
Europese hoornaar
Vespa velutina

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

to top