Wespenbestrijding is echt vakwerk dat beter kan worden overgelaten aan alleen de professionals. Dit komt doordat de professionals beschikken over de nodige middelen en bescherming om dit taakje veilig uit te kunnen voeren. Helaas proberen veel mensen zelf een wespennest te bestrijden door het te verwijderen of de ingang te blokkeren. Dit is erg gevaarlijk, want wespen zullen hun nest moeten verdedigen en ze kunnen vrij snel steken als ze zich bedreigd voelen. Het verwijderen van een wespennest is vaak niet nodig – na onze bestrijding zullen de wespen binnenin het nest vrijwel direct sterven en het nest zal niet opnieuw worden gebruikt. Als je het nest niet hebt verstoord, geven we 100% garantie op ons werk. Bij ons ben je dus zeker in goede handen!

Wat kan je doen tot de wespenbestrijder er is?

  • Kijk zo lang het licht is goed waar de wespen in- en uitvliegen, deze “route” gebruiken we om
    het nest te bestrijden. Als het donker wordt zijn wespen niet actief.
  • Verstoor de ingang niet en maak hem niet dicht! Zo dwing je wespen om nieuwe routes te
    kiezen, dit maakt een succesvolle bestrijding moeilijk en soms onmogelijk!
  • Geen “huis tuin en keuken middelen” inzetten, dit vinden wespen hooguit vervelend.
  • Geniet van je vrije tijd, laat wespen met rust tot we er zijn, vaak al dezelfde of volgende dag
Icon

Inspecteren

Icon

Bestrijden

Icon

Bescherm

Icon

Onderhouden

Tips om wespen te vermijden

In de zomer zijn er meestal meer wespen. Maar maak je geen zorgen! Hier zijn enkele tips om ze te vermijden. Draag geen gele of witte kleding, omdat wespen aangetrokken worden tot die kleuren. Draag in plaats daarvan rode kleding. Bewaar zoete voedingsmiddelen in afgesloten containers zodat wespen er niet door aangetrokken worden. Draag ook geen parfum of aftershave en bedek je huid om te voorkomen dat wespen op je afkomen. Als je een wesp ziet, zwaai dan niet met je armen of sla het beestje niet, want dan voelt het zich bedreigd. Blijf rustig en stil zitten totdat de wesp wegvliegt.

Welke wesp bestrijden?

Limonadewespen, ook wel bekend als gele wespen, zijn één van de meestvoorkomende wespensoorten in Nederland. Er zijn twee verschillende soorten limonadewespen, namelijk de gewone wesp (Vespula Vulgaris) en de Duitse wesp (Vespula Germanica). Ondanks dat deze twee wespensoorten veel op elkaar lijken, is er wel een onderscheid te maken tussen hen. De Duitse wesp is namelijk te herkennen aan drie zwarte stippen op zijn kop, wat het makkelijk maakt om deze variant te onderscheiden van de gewone wesp.

Andere wespensoorten

Andere wespensoorten die in Nederland voorkomen zijn de hoornaar (Vespa Crabro), de graafwesp (uit de Crabronidae familie) en de Franse veldwesp (Polistes Dominula). De hoornaar wordt soms ook wel een paardenwesp genoemd. Waarschijnlijk kan je dan al raden dat deze wesp iets gemener is dan andere wespen.
Wil je weten van welke wesp jij nu last hebt?

Neem gerust contact op met onze wespenbestrijder

Add Comment

to top